Дали е уморено небето от раздялата голяма,
как разделят се слънцето и луната всеки ден,
дали някъде при всяка раздяла тайно изгаря
по една звездица, влюбена в изгрева сломен.
Изгревът е тяхната раздяла голяма,
той разделя и много други влюбени души,
и как нощем луната тайно наблюдава
своя любим как дреме уморен.
Дали нощем всичко става позволено,
дали може и невъзможната обич да гори,
дали може невъзможното да превърне във възможно,
може ли две очи да горят, въпреки гъстите мъгли...!
© Атанаска Чочкова Все права защищены