Уморих се
Уморих се да чакам.
Уморих се звезди да броя,
да рисувам бледолика луна,
заслушана в треви и листа,
вятър тъга да довява,
да се гуша в мъгла,
в облак да скривам
наранена самотна душа.
Няма памет за празни слова,
обещания голи, опростена вина -
календарът догаря в жарта.
Тази вечер просто ще спя.
И без теб ще се смея,
и без теб ще живея,
и без теб ще съм цяла,
и без теб ще изгрее деня!
© П Антонова Все права защищены