Един път, изпълнен с радост,
в една красива зимна нощ.
Един път, изпълнен с идеи,
с красиви празнични мечти.
Спомням си, сякаш беше вчера,
как пътувах с наслада.
И край на всичко само за миг,
ужас, крясъци, вик.
Безжизненото ми тяло на земята,
уплашени, плачещи лица.
Всичко изпълнено със страх,
а душата ми скиташе в мрак.
Тъмни, дълги коридори,
спомени, смразяващо жестоки.
Ясно беше, всичко свърши,
и после - чудо! просто отворих очи.
Боже, колко слепи сме били,
кратък миг наслада,
всъщност е животът ни.
Радост, любов, щастие, тъга,
и думи две накрая...
... пръст при пръстта...
Тежко бе, но осъзнах -
за да живея днес, аз умрях!
© Владимир Петков Все права защищены