Урок
Да лъжа не можах да се науча!
И лицемер да стана не успях!
Със далавера пак не се получи!
Но много лицемерие видях!
Видях как истината се прикрива
и как лъжата е на дневен ред!
Безочливо, цинично се присмива
и продължава устремно напред!
Не се научих да съм сред тълпата
която ме убива всеки ден,
и бавно ме поглъща сивотата
която ме държи във своя плен!
Не се научих болката да крия
от приятелския нож в гърба!
От цялата човешка простотия,
от злобата в човешката душа!
Не можах в потока да се влея
от хилядите страдащи души!
Аз искам да горя, а не да тлея!
Какво ще е съдбата ще реши!
22.11.2023 г.
© Георги Иванов Все права защищены