Nov 23, 2023, 6:22 AM

Урок 

  Poetry » Civilian
144 0 0

Урок

 

Да лъжа не можах да се науча!

И лицемер да стана не успях!

Със далавера пак не се получи!

Но много лицемерие видях!

 

Видях как истината се прикрива

и как лъжата е на дневен ред!

Безочливо, цинично се присмива

и продължава устремно напред!

 

Не се научих да съм сред тълпата

която ме убива всеки ден,

и бавно ме поглъща сивотата

която ме държи във своя плен!

 

Не се научих болката да крия

от приятелския нож в гърба!

От цялата човешка простотия,

от злобата в човешката душа!

 

Не можах в потока да се влея

от хилядите страдащи души!

Аз искам да горя, а не да тлея!

Какво ще е съдбата ще реши!

 

22.11.2023 г.

 

 

 

 

 

 

© Георги Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??