13 янв. 2008 г., 01:25

Урок на виното 

  Поэзия » Другая
484 0 6
 

УРОК  НА  ВИНОТО

 

Във тебе, вино, кой е влял отрова?

Която не ухае, а горчи...?

Вкусът ти чуден искал да убие,

но билката със зло не се гаси.

 

Злодеят не разбрал, че ти си чудо!

Библейско не, а земен божи дар...

Сърцата ни от тебе бият лудо.

На всяка маса - ти си господар!

 

И ти като народът - непокорен!!!

Във кана не бушува, а търпи -

нали си еликсир, защо тогава

от теб сърцето често ни боли???

 

Откакто свят светува, ти си волно...

Но захар и отрова не търпиш,

от тебе всички трябва да се учим!

Щом истински си - ти ще победиш! 

© Иван Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??