27 окт. 2024 г., 19:11

Усещане 

  Поэзия » Любовная
124 1 3

(“Очите ти гълъбо, очите ти

малки вселени са очите ти.”

Вида Пиронкова - “Гълъбо”)
 

 

Очите ти, скъпи, очите ти,

залюляват мечтите ми в люлка.

Мечтите ми, скъпи, мечтите ми,

са любовни гнезда за душата ти.

 

Гнездата ни, скъпи, гнездата ни,

постлани с обич и с жажда са.

Светулчици, скъпи, от спомени

са твоите сърмени ласки.

 

В сърцето ти, скъпи, в сърцето ти,

светлината извира пречистена,

засява божествени чувства -

никнат като бели кокичета.

 

Целувките, скъпи, целувките,

ще ни близнат по мокрите устни.

Любовта е попила в душите ни 

тя диктува, аз перото държа и пиша.

 

Весела ЙОСИФОВА

 

© Весела ЙОСИФОВА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??