27 июл. 2011 г., 20:06

Усещане за есен 

  Поэзия » Другая
442 0 1

 

 

Още лятото уж е в разгара си,

но цъфтят,

прецъфтяват липите.

И тревожният крясък на гларуси

сякаш грабва,

отнася мечтите.

 

Още вятър лудува в косите ни

и сърцата замират

във трепети.

А душите - от нежност преситени,

се опиват

от сладостни шепоти...

 

Ала хладните плажови пясъци

будят утринни тръпки

невесели.

И сърцата - с забавени тласъци,

предусещат сигналите

есенни.

© Славка Любенова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Хареса ми, но ще задържа още малко лятото в сърцето си, а колкото за есента обожавам я със всичките и огнени цветове..... Поздрав сърдечен, Славка!
Предложения
: ??:??