Не се превръщай приживе във спомен -
живей мига –
изцяло и докрай.
Вдън земя хвърли везни и дроби -
кой ти дължи... кому какво си дал...
Животът е стихия, но не влизай
във бързея на лудия порой.
Бъди добър моряк с едничка риза.
И тя ще е ненужна
при завой...
А на брега е пълно със съблазни.
Недей накланя кораба и с грам!
Осанката изчистена опазвай –
във слънчев ден не слагай дъждобран.
Живей мига. Мига за всеки даден.
А споменът върви. Но е след нас.
Оазисът в морето е измамен...
Помни вълните кой премина бос.
© Людмила Билярска Все права защищены
Щастливи празници!