20 апр. 2024 г., 09:37

Уший си дреха 

  Поэзия » Другая
147 13 24

 

Уший си дреха. Аз ще ти помогна.
Уший си рокля – вечна и мечтана.
Ще те науча, вярвам че ще можеш
да сътвориш сънуваните блянове.

 

Вземи си плат от брезови корици,
смекчи с изящност живата коприна.
В плата раздай от полета на птиците,
и пламъка на огнена камина.

 

Рисувай смело ярки пеперуди,
протегнали крилата си за полет,
обсипани с небесни изумруди –
за ничие внимание не молят.

 

Коланът ще сплетем от вятър палав,
ще сложим катарама от олово.
Ще вземем постоянството на залива,
мечтал за бряг – отново и отново...

 

А наметалото от здрач притихнал,
с мъниста от безброй звезди обкичен.
Косите ти, сред тъмносини вихри,
ще се сплетат, от него ще надничат.

 

Сега, като египетска принцеса,
като бадеми очертай очите,
и мигли като призрачна завеса
да пазят тайните ти – неразкрити.

 

Излез от вкъщи с дрехата си нова,
от нашите надежди сътворена.
Излез навън, когато си готова
да носиш с нея цялата Вселена!

© Антоанета Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??