Клетва лаконична, но от църква.
Дяволът след нея боледува.
Ангел на земята се е върнал,
устните ми вярващо целува.
Думите , поникнали при суша,
имат сила мъртвите да вдигат.
Имам ли очи, ще го послушам.
Имам ли ръце, ще го достигам.
Даже да е тъмно до припадък,
жеравите – живи оригами,
имат цвят на обич и тинтява.
Търсят ни и винаги остават.
Някой ден най-тихите му пръсти
ще претърсят всичката ми сила.
И когато слабостта възкръсне,
ще родя неземната му милост.
https://www.youtube.com/watch?v=0hYt4VB_wtk