Всеки връх покорен е мечта,
окрилила душата човешка.
Днес усмивка, а утре сълза,
следват всяка трънлива пътечка.
Само онзи познал смелостта –
дръзнал пръв да закрачи нагоре,
знае колко му струва това
да е стъпил на камък оголен.
Да го брулят безброй ветрове -
на върха са най-тежките бури,
и дори опознал светове,
да не знае какво иде утре.
Да е силен дори да боли.
Да е верен на себе си още.
И сред всички студени скали
пак да вижда звездиците нощем.
Ала няма дъга без дъжда,
а без зима не ще дойде пролет!
Всяка птица разперва крила,
само имайки устрем за полет!
© Деница Ангелова Все права защищены