27 янв. 2008 г., 12:41

утрото 

  Поэзия
658 0 10

Хлътва студ. Потъва в кръпките,

изплуват мигове от задименото,

косите ми, разлистени, попиват

стаена във ъглите тишина.

 

Смълчано е. И чисто във душата ми.

И будно е, разплетено по устните.

И ново е (забравеното старо).

И мокро е, по миглите се стича.

 

Ключалки щракват (поръждясали),

ръцете в сини паяжини се събуждат.

Затишие (като след буря е притихнало).

И само шепот капе. Сънено.

© Ася Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??