2 апр. 2022 г., 15:44  

Увисват залези, в края на небето! 

  Поэзия
523 2 3

Увисват залези, в края на небето,

салкъми презрели, с вкус на вино,

по стълба от кристали, спомени - ето,

питат сърцето - дали е било.

 

Под  крилото счупено на мрака,

надупчено, като примка на пеперуда,

луната бледа, дебне и чака,

да доведе сетивата, до възбуда.

 

Галеше брега реката мълчалива,

сред тръстики високи, птици видях,

те бяха толкова шеметно щастливи,

от тяхната обич, припламвах, горях.

 

Седнала сама, пред приливи високи,

пред хоризонта чист на хубавия свят,

ще търся любов, истинска, дълбока,

сред гори зелени, сред белия цвят.

 

Примирена от чудото обзело безкрая,

стиснала вяра, в горещи ръце,

ще те чакам, на залеза,  увиснал, в края,

мое уморено, но живо сърце!

 

 

© Миночка Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ти, Младен, зарадва ме твоето присъствие, хубавия коментар и поставянето на стиха в любими, нека имаш една чудесна вечер!
  • Много хубав и въздействащ стих, Миночка.
    Поздравление!
  • Благодаря ви, че се поспряхте на моята страничка, нека ви е хубав денят!
Предложения
: ??:??