4 авг. 2023 г., 13:49

Узаконено беззаконие 

  Поэзия
189 1 1

Бучи морето скръбно почерняло,

разбива вопли в здравите скали.

Сърцето ми от болка онемяло,

опитва мъката в слова да изрази.

 

Невинните дечица, кой ще защити?

Кой истината днес ще им покаже?

Когато фино се работи тя да се смълчи,

a злото, като добро да се замаже.

 

Под натиск на флуидната тълпа, 

избралите да нямат страх от Бога,

участват в разрушителна вълна,

дискриминират здравомислещите хора.

 

Това ли е любов, нима това е свобода,

съгласието със брутално беззаконие.

Истината хвърлена в затвора без вина,

а лъжата в свобода да сее своето зловоние.  

 

Невинните дечица, кой ще защити,

кой глас за беззащитните ще вдигне?

Когато правдата принудена е да мълчи,

пределите на злото докъде ще стигнат.

 

Бучи морето скръбно почерняло,

разбива вопли в здравите скали.

Преди да стане крайно притъмняло,

Правдата победно ще се изяви.

© Мария Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??