21 мая 2020 г., 12:32

В Бурята... 

  Поэзия » Пейзажная, Другая
449 0 0

В Бурята... 3

 

Бурята изви внезапно,

Океана се разклати

някак си невероятно

с Демони неосъзнати...

 

Изведнъж напред изчезна

хоризонта във мъглата...

Над убийствената бездна

се люлееше водата...

 

В борда биеха вълните:

ураганни, побеснели,

ветровете  страховити

виеха  обезумели...

 

В суматохата тръбата*

със Стихията синхронно

гъгнеше във мрачината

стряскащо и монотонно...

 

Късаше се такелажа,

глухо мачтите скриптяха,

някак сенките в миража,

сякаш че реални бяха...

 

А покрит със бяла пяна

в образа си див, сегашен

развълнуван Океана

беше и красив... ... И страшен:

 

– черни мълнии ехтяха

с дълги огнени езици,

даже рибите летяха

на ята, подобно птици...

 

НиеРицари в Компаса –

по вълните подлудели,

а под нас във зла гримаса

и стихии побеснели...

 

Някога в Пасифика                         

 * – корабната сирена, моряшки жаргон.

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??