11 дек. 2012 г., 20:27

В бяло... 

  Поэзия » Другая
415 1 2

Безметежно се стеле снега

и нехайно снежинки танцуват.

Къс внезапна студена тъга...

Мойте мисли сега в бяло плуват.

 

И дърветата в бели воали

като тръпни невести стоят,

свойта нежна невинност отдали,

миг преди от любов да умрат.

 

Севернякът ревниво ги гали.

Свири химни на флейти от скреж.

В хор пригласят му ледени хали

с неприкривана страст и копнеж.

 

И препуска на зла колесница

бясна Зима с мъгливо челò.

Тя - на вечния Студ годеница -

ни докосва със бяло крило.

 

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??