В чуждата мечта
Някак си не зная,
как да се замая,
как да се предпазя
и света опазя...
Вече се замислям,
дълго го обмислям,
как така с безкрая
аз да се замая...
Може би - това е,
краят на мечтата,
да оставя нещо,
на света - горещо...
Търся да открия
малката пролука,
в нея да се скрия,
за да се напия...
Всеки се нагажда,
за да се хареса
и очаква нещо
с чуждата намеса...
Е - това е всичко,
може би съдба,
да се луташ вечно
в чуждата мечта...
© Вал Герх Все права защищены