Все се чудех, къде ми е лятото!
То ме чакало в гардероба.
Панталоните, ризата, якето.
Пълен спомени джоба.
Ето, пясъче от реката.
Сухо габърово листó.
Две-три сламки. Когато
си постилахме в нивата.
Стоп!
Омекнаха ми краката.
Тук е август. На Гола поляна.
Снимката е с един приятел.
Него вече го няма.
© Райчо Русев Все права защищены
Него вече го няма."
Тъжно.Наистина ме трогна.
Благодаря ти, Райсън! Невероятен си!