В друг живот... По друго време...
Може би била съм пролетна трева,
прегърнала с обич хълмове зелени,
приятелка на утринните капки от роса...
В друг живот... По друго време...
Може би била съм лятна синева...
И ято птици - в полет устремени,
и морска пяна, и пъстроцветност на дъга...
В друг живот... По друго време...
Може би танцувала съм с есенни листа...
И цветовете, и багрите във мене
били са червено-златна красота...
В друг живот... По друго време...
Може би била съм зимна пелена...
А всички надежди и копнежи
тихо са разказвали за пролетта.
© Николина Все права защищены