8 июн. 2006 г., 00:46  

В ДЪГАТА ЦВЕТЯ.... 

  Поэзия
2210 0 27

Ти си тръгна, любов, без думи излишни
и помаха виновно за сбогом с ръка.
Не успях и да кажа, че ще ми липсваш.
Не можах да извикам... и да те спра.

Ослепях за света и чужди копнежи,
и не виждах в дъгата, че има цветя...
Полудяла, отново заключих надеждата
и отворих на мрака широко врата.

Ще те чакам, любов, да си дойдеш усмихната,
както вечер се чака любима жена,
непокорна и дръзка, страхлива и истинска,
донеси ми отново очи... и крила.

А когато, любов, се загубиш измръзнала,
аз ще тръгна по твоята ярка следа.
Ще те стопля, любов, със тихо присъствие
и отново ще видя в дъгата цветя...

© Златка Вълкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??