25 сент. 2006 г., 11:16

В храма 

  Поэзия
553 0 5
Страхливи стъпки. Болка. Шепот. Свещ.
И пламък тих пред нямата икона.
Усилие света да разбереш
и щастието в него да догониш.

Кратък поглед. Трепет. Две ръце.
Гаснещ огън в неспокойни длани.
И с ударите си едно сърце
секундите опитва се да хване...

О, Господи! Къде ли ще преспят
и тази нощ прогонени мечтите?
На ъгъла на някой кръстопът
в студа навярно дълго ще въздишат.

© Румяна Славкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??