Любовта ни хвана в капан -
още в първия миг!
Завъртя се край нас,
в час избран и омачка -
чувства, страх и съдби.
Казах ù -"стига",
исках, крещях,
но очите безумно зовяха,
а сърцето стана на прах!
Ето, още е тука!
Вече трийсет лета.
Чувам я в капчука
преди да заспя.
Вятърът пак любовно
през комина запя.
© Василка Ябанджиева Все права защищены