Ти си видял!
Ти си живял!
Ти знаеш твърде много!
Но си запомнил, също си копнял...
Но сам си лъгал - твърде много!
Сега си тук! На тази равнина!
Реалността край тебе често те обърква.
Изсмукваш, черпиш от "онези времена".
Но все по-често "нещо не се връзва" .
Понякога допускаш, че грешиш!
Но миг по-късно сам се разгневяваш...
Дерзаеш разгневен, гълчиш!
И в мимолетното си верую се заклиняваш.
В единствен спомен, още жив!
А именно че ти си, който взе и който даде...!
В живота си - каквото и да стане,
си го изграждал, разрушавал и от нищотото градил -
дори до степен най-налудничаво-ненормална...
И затова, по дяволите, те обикнах...
Но ето - пак се връщаш угнетен!
Защото тегне някъде - навярно само в съня ти,
дори не исках, но някой упорито, вместо мен,
намери се да те подсети.
Дори за миг не се гневя, че аз не съм...
А ще признаеш, все по-често,
като че някой в живота ти се меси!
Досажда, дирижира нагло.
И кичи се със твоите доспехи..
Тогава мисълта ти се нагърчва...
Бесът, ядът и цялата безправна правота,
набиват острите си клинове в плътта ти.
Без път оставили обърканата ти душа!!!
Сега досети ли се вече??!
Дори и в пълно самоотрицание!!!
Когато много пъти дава през живота си!!!
И колко пъти беше сам...
Отново, докато дълбаеше небрежно,
за сетен път финален щрих... Уви!
До безсъзание...!
А как да сметнеш, че и още толкова,
премного се раздаде в любовта!
Но никога назад не се обърна и не потърси сметка.
Но може би и за това не страда...
Нима по непознатото се страда?
За теб е невъзможно без да спечелиш, да изгубиш!
Нощта е млада, а ти докрай опъна си...
Цигарата ти догоря.
Душата ти догаря из основи!!!
Е, успя ли?!
Запуши ли завинаги устата
на онова, което чуваше в пъти повече,
от нужното за теб... обърна ли му гръб?
Невярващ, но отново зажаднял!
И хем живял-недоживял!...
И любил-недолюбил...
За брегове спокойни закопнял...
Бордей живот и храм душа -
готов си, знам - напук!!! - Да ги погубиш!!
Къде си се изгубил??
Подай, О, Господи!!! - Подай ръка...
Сърцето ти все още бие...
Понякога, макар и да не вярваш...
Понякога се случва... Любовта!
© Просто Някой Все права защищены