В нощта,
синът ми във която се роди,
над Добруджа сияеха звезди.
Без капка страх
се раждаха децата -
за тях бе и небето, и земята.
Живееше се
честно, работливо,
и с вярата във бъдеще щастливо!
Навред цареше етнически мир.
Сега,
когато моят внук се ражда,
съмнения душата ми разяждат.
Корупция нашир и длъж цари.
Да се родиш -
и да умреш дори -
днес всичко става само със пари!
И пак най-лошото, изглежда, е тепърва!
Страната ни е разорена, бедна,
по всичко във Европа най-последна,
единствено по детска смъртност - първа.
На бедни и богати разслоена,
а и по етноси разединена
на цигани, на турци и "Атака".
И кой ли знае още що ни чака!
И колко още дълго ще берете
на сбъркания преход плодовете!
2005 г.
© Ангел Чортов Все права защищены