26 апр. 2023 г., 13:48

В някой друг живот 

  Поэзия » Любовная
445 1 2

В някой друг живот

 

Щом нощта нахлуе в малката ми стая,

а звезди изплуват сякаш от безкрая,

мислите ми тръгват по пътеки стари,

спомени посрещат, а в гръдта ми пари.

 

Твоят смях докосва нежно сетивата,

скрива се във мрака, гони тишината,

две очи се впиват в моите очи,

но защо ли още на устните горчи?

 

Искам да ти кажа, как нощем самотата,

свива се до мене, чопли ми в душата,

как в съня ми идваш и шепнеш със любов:

– Пак ще те обичам в някой друг живот!

© Евгения Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??