В ОЧАКВАНЕ
Тази нощ изпих горчилката на всички незасветили звезди
и я изплаках върху себе си до капка.
Уплашиха се ангелите, скътани в душата ми за черни дни,
и се разбягаха разчорлени и жалки.
Останах сам. Пресъхнал и беззвезден, и безлюден.
Извървян, изживян и изпят като майчина клетва.
В очакване на прошка? - Не! На чудо,
което само в Божите грешки се вмества.
© Ангел Веселинов Все права защищены