14 нояб. 2018 г., 08:39

В очакване на него 

  Поэзия
546 1 2

Очаквам някого. А той дали ще дойде.

Той тръгнал е на път от векове.

Той идва.

И минава през пустинни облаци,

през сянката на градове и на морета.

Но всякакви препятствия го бавят,

защото той е топло същество,

което лесно спира за да се опомня,

къде е разликата между утопия и вяра.

Той има вид и образ на самотник.

Но всъщност сякаш свързан е

със всеки в този свят,

едва ли ще поиска да те купи някак,

или да продаде за центове душата си.

И после сигурно ще вярва в хората,

макар човешкото да бъде надценявано,

ще иска път, но не за да достигне бога,

а път по който някак да останем заедно.

Очаквам някого. И той ще дойде.

Той има вид и образ на... приятел.

© Милена Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??