22 дек. 2021 г., 08:17

В очакване на Новата 

  Поэзия
408 0 4

 

Търкулна се годината

като последен грош 

от скъсан джоб на дреха стара.

Не сме лелеели за разкош,

а скромно пожелахме да е здрава.

За някои навярно щедра е била

на обич, на късмет или заслуги.

Капката катран в меда,

горчиво – сладка пък за други.

Каквато и да е била, дошъл и е реда,

и дните и са вече преброени.

Багажа си събира за из път

в куфарите си отдавна овехтели.

А в тях – тъга, човешки грешки,

обиди, гордост и сълзи.       

Празни обещания, болежки.

Короната на дъното лежи…

Събирай си парцалите и тръгвай!

Причината не е във старостта!

Духовност нова ни е нужна

и много, много доброта!

Ще те изпратим както подобава.

Все пак, живяхме дълго с теб.

Ще тропне новата на прага

във куфара със здраве и с късмет.

С нова надежда за бъдното.

За всеки дом любов, топлина.

Човечност и щастие сбъднато.

След всеки – ярка светлина!

Нека да сме живи, да сме здрави!

Щедри, благодарни и сърцати!

От мен това пожелавам!

От Бог – със вяра по-богати!

© Даниела Виткова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??