27 мая 2015 г., 23:12

В очакване на пролетта 

  Поэзия » Другая
227 0 0

В ОЧАКВАНЕ НА ПРОЛЕТТА

 

Очаквам вече Пролетта да дойде,

макар, че календарно е дошла,

и хубостите й човек да найде,

тъй както винаги за мене е била!

 

От доста време Марта ни се цупи,

и скрива слънцето в дъжд и мъгла,

и синьото с оловото захлупя,

и яростно ни пръска  със калта.

 

Така, че можеш ли да й повярваш

и най- наивно да се довериш,

докато тя напразно те разкарва,

и тя те спъва ти  да продължиш!

25.03.2015г.София.

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??