12 июл. 2019 г., 00:20

В памет на Тихомир 

  Поэзия » Другая
679 1 11

 

/синът ми, който на 14 юли 2013 година, бе жестоко убит от негов бивш съученик, по незнайни  за нас и приятелите му причини./

 

 

Отново ще запалим днес свещици

в твоя памет,  рожбицо добра.

Ще се помолим  със сърца открити,

да свети ярко звездната душа.

 

Вино ще прелеем  за кръвта ти,

жито ще дадем за „Бог, прости!“

а с питката замесена богато

хората с любов  ще нагостим.

 

Да спомнят, сине,  че...  живял си,

макар за кратичко  на таз` земя,

оставил светла диря с доблестта си,

пред  злото да не скланяме  глава.

 

Научи ни, че чарът е в очите,

в усмивките,  в подадена ръка,

в приятелството  вярно,  не в бодлите

на „истини“, що някой там презря.

 

Урок си ни, тъй мъдър, неподвластен

на времето, тъй нужно ни сега.

Дано...  чрез паметта ти да пораснем

и с вяра да усетим вечността!

 

                                                                                                                                                     

© Таня Мезева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??