В плен
"... и милват ме в спомен далечен
две тихи очи."
Д. Дебелянов
В плен на своите мечти,
от портрета неподвижно
гледат все така безгрижно
твоите очи.
Вечер, щом настане мрак,
лека нощ им пожелавам,
но без сън нощта минава -
те ме гледат пак.
Може би не спиш и ти
и тъгуваш мълчаливо,
а в очите ти красиви
влагата блести.
1987г.
© Красимир Тенев Все права защищены
Очарователен стих!