May 29, 2009, 9:30 PM  

В плен 

  Poetry » Love
930 0 8

В плен

                 "... и милват ме в спомен далечен

                                              две тихи очи."

                                          Д. Дебелянов

 

В плен на своите мечти,

от портрета неподвижно

гледат все така безгрижно

                 твоите очи.

 

Вечер, щом настане мрак,

лека нощ им пожелавам,

но без сън нощта минава -

               те ме гледат пак.

 

Може би не спиш и ти

и тъгуваш мълчаливо,

а в очите ти красиви

              влагата блести.

 

1987г.

© Красимир Тенев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??