9 сент. 2021 г., 07:50

Орел, рак и щука 

  Поэзия » Гражданская
562 3 7

В празен улей залита

топката отклонена,

трижди трябва да пита

разумът суверена,

 

докога ще се прави

на орел, рак и щука,

ще буксува, забравил

петвековна поука,

 

снопа който разделя,

волята на дедите

гази, предопределя

край на дните честити.

 

Като дивеч отстрелян

се в агония мята,

пагубна епопея

го сравни със земята.

 

Докато си мъдрува,

кой хорото да води,

лудостта си царува,

претопява народа.

 

 

 

 

 

 

© СК Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??