18 февр. 2012 г., 07:15

В ритъма на вълните 

  Поэзия » Философская
519 0 4

В ритъма на вълните

 

Замечтан, магнетичен

тоя ритъм напевен

на вълните обичам:

ту затихващ, ту гневен...

 

Тоя ритъм примамен:

буреносен, лиричен,

тържествуващ, сподавен,

повторяем, различен.

 

С урагани и мълнии,

или в бяг уж спокоен

са вълните запълнили

тоя ритъм прибоен...

 

Шепне вечер от звездните

магистрали далечни,

сутрин идва от бездните

със мелодии вечни.

 

Като поглед момински е,

който все обещава,

но побягва поискаш ли

да го притежаваш!..

 

...И гърми вълноломен

тътен горд и тържествен:

многолик, монотонен,

предизвикващо девствен...

 

 Някога в

Атлантика   д-р Коста Качев

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Поздравления докторе!Отново поднасяш на вниманието ни една прекрасна творба!
  • Душата ти е вълнолом от мисли,рими и чувства!Страхотен стих!
  • А знаеш ли какво е "тунджа", докторе? Да не дава Господ! Но стихотворението ти е хубаво, римите - неочаквани. Поздрав от мен!
  • Тоя ритъм завладяващ и тия вълни! Много хубаво стихотворение.
Предложения
: ??:??