Не искам да познавам хора дето се преструват,
приятели, роднини, онези с мръсните души.
На чужди мисли сърцето и душата не ще робуват,
това което съм изграждал твореца може да руши.
В собствен свят повярвай не живея,
любовта ще кажат чужда е за мен.
С любовта в душата казвам се гордея,
под синьото небе ,на таз земя съм аз роден.
Не искам и не мога аз да бъда,
зад твоя гръб небивалици да мълвя.
На никой не налагам днес присъда,
не искам в душата и сърцето да кървя.
В.Й. 25.01.2017г
© Васил Йотов Все права защищены