20 июл. 2015 г., 19:06

В собствената кожа 

  Поэзия » Другая
1011 0 3

 

 

Във собствената кожа оцелявам,

макар и тесничко да е, уви…

Да дишам  със усилие успявам

и въздухът понякога дори тежи!

 

Понякога,  когато се огледам,

очаквам да размахам със криле,

но вместо тях – верига ме опъва

и вместо полет – рутина  зове!

 

И вместо да прескачам планини,

попадам в яма – скучно-грозновата,

но пак мечтая шарени дъги,

които да ме канят през полята!

 

Но в собствената кожа ми харесва,

дори невинаги да е  удобно,

дори и тясна, тя е интересна,

завинаги е мое място родно!

© Екатерина Спасова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??