Боже, тези птички!...
Как надпяват се
една през една,
слънчице щом блесне
над древната гора...
Мощен, в миг изригва
музика-вулкан
и всеки тъмен ъгъл
премръзнал,
е във музика облян...
Приказки разказва
малкото птиче сърце
за щастие и радост
и за мъка, тъга,
и за болка и любов,
и за всичко друго на света...
И въздухът край теб
звънти, звънти, звънти...
Всичко черно се стопява...
Всичко в нов Живот искри,
оживява...
Този ураганен птичи хор
мъката далеч отвява...
Стопля, гали и лекува
със надежда и любов...
Потопена в него,
аз изплувам
нова, светла и добра...
Весела,
душата тържествува
и танцува там,
във зимната гора...
Боже, тези малки птички
в тази стара, престара гора...
Зимата прогонват с песен,
идва, идва Пролетта!...
© Diana Milanova Все права защищены