5 июн. 2009 г., 11:54

В стария ми град 

  Поэзия » Другая
498 0 1

В нощния сумрак -

земята потънала във сън,

сняг нежно я вали

в стария ми град.

 

Взрян в празните

навяти улици,

нащърбените стени

и посивелите прозорци,

 

скитам се без време и без цел!

С брулещия Северняк

и с всеки следващ миг

лед сърцето ми обвива.

 

И с всеки следващ дъх

животът отлита със студа,

дорде падне сред калта

и разтопи се като снежинка.

© Богомил Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??