10 июн. 2006 г., 18:43

В тази болна автогара 

  Поэзия
598 0 3

В тази болна автогара
зимата свири в ушите ми.
Не мога да отговоря
на обажданията ти, но ти
продължавай...

Студено е по средата на месеца.
Няма сметки за уреждане.

А навън, по билбордовете
се разхождат голи реклами.
Шофьорите не ги усещат и ги мачкат.

Това е града:
бездомен.
Други като него няма.
Никой не му е виновен.

В него оставих сърцето си.
А сега е свършило работното му време
и не мога да си го взема.

Затова го наричам
"Голямата измама".
Забавно
е, да се губя в него и да ме няма.

Отсъствието се забелязва все някога...

08.06.2006

© Десислав Илиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??