25 окт. 2023 г., 19:31

В утрото на есента 

  Поэзия » Другая
220 2 3

Пъстра, лекокрила пеперуда
пърха в утрото на есента...
Влиза есента ми, по принуда,
ала лятно е и палаво в душа.

Възраст зряла (няма драма),
стъпва златно – босонога,
вятърна (а листопади няма),
шарена, по детски строга.

Диво ми е, детско до полуда
пазя си детето още в мен.
Няма да порасна, да съм друга...
Имаш ли с това проблем?

И да имаш, няма оправия,
пролетно дете съм по природа.
Пробудена и огнена стихия.
Друга няма да съм. И не мога!

01,10,2023

© Анета Саманлиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Браво! Бъди себе си. Хареса ми
  • Не ти и трябва 🙃
    Поздравявам те.
  • Детето и пролетно, и лятно е живо! Пази си го! Много хубав и топъл стих!
Предложения
: ??:??