16 дек. 2016 г., 22:56

В ято 

  Поэзия » Свободный стих
405 0 7

                 В  ЯТО

 

Понякога любовта е толкова силна,

че отваря коридор към място,

където невъзможното се случва!...

                        из филма "СОЛАРИС"

 

Виждаш ли птицата?

Само двамата можем да я видим.

Само когато сме заедно!

Красива е, защото е нашата птица.

Без нас тя не може да съществува.

Когато си говорим, тя мълчи.

Когато мълчим, тя пее.

Чуваш ли песента ѝ?

Само двамата можем да я чуем.

Само когато сме заедно!

Чудна е, защото е нашата песен.

Птицата живее, пее и лети

само за нас и само заради нас!

Тя се рее из нашите мечти

и изпива самотата от нежеланите мигове,

когато сме разделени.

Отвъд самотата има пак самота,

ако нашата птица я няма…

Тя е нашият спасителен фар

в тъмното море на безверието.

Тя е нашата пътеводна звезда

в мрака на отчаянието.

Тя е нашата неизживяна мечта

за пълна луна и небе

от сини, искрящи очи.

 

Да полетим със нея!!!

 

© Симеон Ангелов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??