9 авг. 2008 г., 12:40

В зората на новия ден 

  Поэзия
1059 0 8
Аз не съм те виждал от неделя.
Къде си, моя прелестна царице?
Търся ден и нощ за теб постеля,
за да лумне между нас искрицата.

Липсваш ми. Туй аз ли ти го казах?
Или ти ръка протегна във тъмница?
Няма ли те - мога да намразя
летящите в съзнанието птици.

Но тъмно е... Ще мога да ли зърна
блясъкът ти? Нежните сигнали?
Ще мога ли към теб да се обърна
и с две ръце с любов да те погаля?

А някой ден любовната повеля
ще ме уцели ли със устни скорострелни?
Та аз не съм те виждал от неделя!
Добре дошъл, прекрасен понеделник...

© Валери Шуманов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??