Какво ще поделят у мене
животът и смъртта? -
Смъртта ще ми поиска тленното,
животът - песента.
Там ценностите съм посял
в ята - копнежно-нежни;
не в герб, а в звуци оцелял
от мрак и слънце везани.
Потърси ли ме някой (знам ли,
дали ще съм потребен?),
аз - истинският - ще съм там
и сам ще го посрещна.
В планетеното му сърце
ще разпростирам корен.
И облак-град да ме прицели,
за мен ще съм спокоен.
Ще ме потърсят може би
и в име - безконечност,
в което няма да ме има с дни,
а може би и вечност.
© Вълчо Шукерски Все права защищены