1.01.2022 г., 10:00 ч.

В звуци ... 

  Поезия
310 1 1

Какво ще поделят у мене

животът и смъртта? -

Смъртта ще ми поиска тленното,

животът - песента.

 

Там ценностите съм посял

в ята - копнежно-нежни;

не в герб, а в звуци оцелял

от мрак и слънце везани.

 

Потърси ли ме някой (знам ли,

дали ще съм потребен?),

аз - истинският - ще съм там

и сам ще го посрещна.

 

В планетеното му сърце

ще разпростирам корен.

И облак-град да ме прицели,

за мен ще съм спокоен.

 

Ще ме потърсят може би

          и в име - безконечност,

в което няма да ме има с дни,

а може би и вечност.

 

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??