19 янв. 2011 г., 14:11

Важно нещо! 

  Поэзия » Гражданская
625 0 1

Нараних сърцето си

и сега една малка

кървава сълза

протече от него

и право чрез лицето

показа своята следа!

 

Нараних го по начин

много лесен -

просто обидих

моята половинка

и той разсърди се,

а мен ме заболя...

 

Дано няма повече

такива моменти

в живота ми,

защото твърде

неприятни са

и не се забравят никога...

 

А сега и да плача,

това само леко

успокоява,

но времето назад

не може да се върне

и болката остава...

 

Затова поука взех си -

не може все на моето

да става, а чисто и

просто в някои

моменти трябва

да отсъпвам...

 

Написах тези

слова, за да ви

кажа само това,

не спорете, млади

двойки, за неща,

които не са от важността...

 

А просто за тях

кимвайте с глава,

поглежадйте иззад

гърба и обръщайте

внимание само

на твърде важните неща!

 

Защото понякога

глупостта води

до сълза, а това

никак правилно не е...

Може просто да

се избегне...

 

Постъпвайте така

не само с любовта,

а и с родители,

приятели и

шефове и ще ви

е по-добре!

 

Само нещата от

съществено значение

нека да са тези,

които ни засягат

в ежедневието

и те ще ни помагат...

 

Нека разбирателство

да има и това

ще ни покаже

вярната посока

към по-добрия

ни живот!

 

Така ще завърша

тези много слова,

в които повтарям

няма по-хубаво

от това да живеем

като дружина една!

© Ребека Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Като послание е ОК, но НЕ Е поезия.
    Четем думи/мисли, подредени визуално в нещо-като-стихове, ама не съвсем.Предполагам, че като есе ще звучи много по-добре, защото темата никак не е лоша.
Предложения
: ??:??