Управителният съвет
на Българска народна Банкя
за тазгодишния отчет
днес по Устав тайно се събра
и чрез гласуване избра
спонтанно и единодушно, без принуда
за нов Управител е - ЮДА.
При така създалото се положение
ЮДА има строго задължение
на отворени врати
и пред камери да обяви:
“От днес във Европейския съюз
ще има нов валутен курс.
Като използвам Европейския ресурс,
решавам във единствен параграф, че
създавам българска валута - ШКАФЧЕ.
Едно шкафче много скъпо се търгува
и пазарно няма как да се купува
за това, за да може да върви,
на части трябва да се раздели.
Едно шкафче европейски номинал
при условие, че курса му е цял,
се дели с решението на съвета
на тридесет равни европейски чекмеджета.
Като се търси и като се предлага
на Европейската банка се налага
с едно пълно европейско чекмедже се изчислява
един сребърник да погасява.
д-р изк. Иван Лапатов
© Ivan Lapatov Все права защищены