Jan 1, 2021, 9:57 AM

Валутата на Юда 

  Poetry » Civilian
226 0 0

 

 

Управителният съвет

на Българска народна Банкя

за тазгодишния отчет

днес по Устав тайно се събра

 

и чрез гласуване избра

спонтанно и единодушно, без принуда

за нов Управител е - ЮДА.

При така създалото се положение

 

ЮДА има строго задължение

на отворени врати

и пред камери да обяви:

“От днес във Европейския съюз

 

ще има нов валутен курс.

Като използвам Европейския ресурс,

решавам във единствен параграф, че

създавам българска валута - ШКАФЧЕ.

 

Едно шкафче много скъпо се търгува

и пазарно няма как да се купува

за това, за да може да върви,

на части трябва да се раздели.

 

Едно шкафче европейски номинал

при условие, че курса му е цял,

се дели с решението на съвета

на тридесет равни европейски чекмеджета.

 

Като се търси и като се предлага

на Европейската банка се налага

с едно пълно европейско чекмедже се изчислява

един сребърник да погасява.

 

д-р изк. Иван Лапатов

© Ivan Lapatov All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??