12 окт. 2008 г., 21:55

Вдишах самотата 

  Поэзия » Любовная
1172 0 4

В една зимна нощ аз вдишах самотата,
облегната на вопъл от счупени мечти,
усетих как ти прекършваше тъмнината,
впила нокти в гънките на моите очи...
Вятърът се просмука в моите вени,
нежно търсещ късче от нашия грях,
погали ласките отдавна забранени
и разпали тлеещия огън на моя страх.

Зимната нощ завладя моето дихание,
носеше ледената сила на утрешен ден,
тихия край на кървавото ми ридание,
бавно режещ скърцащата печал в мен.

Предателю, дано доизпиеш моя живот
и той да полепне тихо по твоето сърце.
Аз ще шепна клетви на твоя пропукан гроб
и сълзите ми ще мокрят мъртвите ти ръце.

В една зимна нощ сънищата ми изтляха
и се събудих, до болка стиснала очи,
дъждовните капки спокойно си кънтяха
и полепяха по съживените ми мечти.

© Димитрина Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??