11 мая 2010 г., 12:06  

Вечер, посветена на теб 

  Поэзия » Любовная
592 0 3

Надпяват се щурците милиони,
а куче вие някъде протяжно,
съседката се кара под балконите
и ауспух на една кола не гасне.

От топъл въздух вечерта въздиша,
звезди проблясват нощно уморено,
под розов хоризонт градът разнищва
на клоните тополите във черно.

Самотно време – в интернет е тихо,
напрягат се настройките до скъсване,
замлъкват всички, звуците увисват,
аз предусещам твоето присъствие.

© Павлина Гатева Все права защищены

Публикувано в "Литературен свят" бр.95 май 2017

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??